sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Herkkusieniä yrttipähkinävoilla / Champiñones con hierbas y almendras


Löysin tämän mainion alkupalan Suuresta Kasviruoka Keittokirjasta. Tulee ihan kesä mieleen!

Encontré esta entrada del libro de recetas vegetarianas. Es especial para los tiempos de verano.

12 herkkusientä / champiñones
1 sipuli / una cebolla
1/2 dl kuorittuja manteleita / media taza de almendras
valkosipulia / ajo
1 rkl sitruunamehua / una cuchara de jugo de limón
tuoretta persiljaa / perejil fresca
timjamia / tomillo
tuoretta basilikaa / albahaca fresca
ruohosipulia / cebollin
suolaa / sal
mustapippuria / pimenton negro
n. 75 g pehmennyttä voita / 75 gramos de mantequilla

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi, poista herkkusienistä kannat ja pilko ne. Ruskista sipuleita ja herkkusienten kantoja muutama minuutti. Jos sinulla ei ole käytössä todella tehokasta monitoimikonetta, niin pilko mantelit pienemmiksi. Sekoita valkosipulista, yrteistä, mausteista, manteleista ja pehmenneestä voista sekoittimella tahna. Lisää herkkusienten sisään sipuli-sieniseosta ja päällystä sienet yrttipähkinävoilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Cortar la cebolla en cubos, quitarle a los champiñones las patas y cortarlas. Freír cubos de cebolla y las patas de champiñones al mismo tiempo un momento. Si no tienes una licuadora super eficiente, es bueno picar las almendras. Agrega a la licuadora ajo picado, hierbas, los condimentos, almendras y mantequilla blanda. Añadir adentro de los champiñones la mezcla de cebolla-patas de champiñones y cubrir las setas con la pasta. Dejar unos 10 o 15 minutos en 200 grados en el horno.


Tarjoilin herkkusienet parsa-tomaattisalaatin ja porkkanariisin kanssa!

Serví los champiñones con la ensalada de esparragos y tomates. El arroz es integral con zanahoria.

Parsa-tomaattisalaatti / Ensalada de esparragos y tomates

vihreitä parsoja / esparragos verdes
tomaatteja / tomates
paahdettuja pinjan ja auringonkukan siemeniä / semillas tostadas de piñon y girasoles
oliiviöljyä / aceite de oliva
mustapippuria / pimenton negro
sal / suolaa

1 kommentti:

  1. ¡Oh! Eso se ve delicioso. A ver si lo intento uno de estos días.

    Gracias por tus recetas.

    VastaaPoista