perjantai 29. lokakuuta 2010

Selleri-fenkolikeitto / Sopa de hinojo y apio rábano



Keräsin lähikaupan juurestiskiltä fenkolia ja juuriselleriä tehdäkseni vihdoin ja viimein jotain vatsaa hellivää sosekeittoa. Olen aika huono tekemään ruokia juureksista, mutta tämä keitto onnistui yli odotusten. Tästä sopasta riitti hyvin neljälle ruokailijalle.

Compré en el supermercado hinojo y apio rábano (parece que lo llaman también apio nabo) para preparar una crema. Soy algo perezosa para preparar comidas con verduras de raíz, pero esta sopa salió muy deliciosa. Ahora entonces debo seguir preparando otras comidas de hinojo, naba etc. Esta receta es para cuatro personas.

1 fenkoli / un hinojo
1 sipuli / una cebolla
puolikas juuriselleri / mitad de un apio rábano
5 perunaa / cinco papas
vettä / agua
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta negra
timjamia / tomillo
2 dl ruokakermaa / dos tazas de crema de leche

Leikkaa fenkolista kanta. Kuori perunat ja juuriselleri ja pilko ne kuutioiksi. Pilko myös sipuli pieneksi. Keitä juureksia ja sipulikuutioita suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä. Kun juurekset ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella, lisää joukkoon ruokakerma ja timjamia. Tarvittaessa lisää keittoon vielä suolaa ja mustapippuria ja kuumenna, mutta varo sopan palamista.

Tarjoilin keittoa sipuli-tomaattiseoksen kanssa, jonka tein näin: leikkaa sipuli ja muutama tomaatti kuutioiksi. Anna sipulikuutioiden seisoa noin 15 minuuttia lämpimässä vedessä, jossa on ruokalusikallinen sokeria raa´an sipulin voimakkaan maun pehmentämiseksi. Sekoita tomaatin sekaan sipulikuutiot, ja lisää joukkoon reilusti oliiviöljyä ja suolaa.

Cortar las partes exteriores más duras de hinojo. Pelar las papas, apio rábano, cebolla y cortarlos en trozos. Cocer las papas, apio rábano, hinojo y cebolla en agua con sal y pimienta negro. Cuando están en su punto, molerlos con liquadora y agregar la leche de crema y tomillo. Si le falta sabor a la sopa, añadir un poco de sal y pimienta negra y calentar la sopa. Ten cuidado que no se queme.

Serví la sopa con una mezcla de tomates con cebolla. Para quitarle a la cebolla cruda su sabor fuerte es bueno dejar los trozos de cebolla reposando en agua tibia unos 15 minutos con una cuchara de azucar. Luego agregar a trozos de cebolla unos tomates picados, sal y aceite de oliva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti