sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Kreikkalaista kesäkurpitsapataa / Cazuela griega de verduras


Tässä eilen tekemäni kesäkurpitsapadan ohje. Tämä uuniruoka muistuttaa hieman kreikkalaista Briamia, mutta lisäsin joukkoon fetaa.

Preparé ayer esta cazuela de zapallo italiano. Se parece un poco a la cazuela griega llamada Briami, pero le agregué queso feta.

munakoisoa / berenjena
kesäkurpitsaa / zapallo italiano
perunoita / papas
purjosipulia / puerro
paprika / pimiento
oliiveja / aceitunas
kapriksia / alcaparras
tomaattimurskaa / salsa de tomate
pari tomaattia / un par de tomates
fetaa / queso feta
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta negra
tuoretta persiljaa / perejil fresca
tuoretta basilikaa / alhabaca fresca
oliiviöljyä / aceite de oliva

Leikkaa munakoisot viipaleiksi ja sirottele päälle suolaa. Anna levätä hetki. Kiehauta pilkotut perunat melkein kypsiksi. Leikkaa kesäkurpitsa, purjosipuli ja paprika, ja kuullota niitä pannulla. Lisää joukkoon "itkettyneet" munakoisot. Tämän jälkeen laita ainekset uunivuokaan, lisää joukkoon tomaattimurska, pilkottu feta, oliivit, kaprikset, mausteet ja yrtit. Laitoin joukkoon myös pari todella kypsää pilkottua tomaattia. Sekoita. Joukkoon vettä ja kunnolla oliiviöljyä. Anna hautua uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Älä anna paistoksen kuivua!

Corta la berenjena, agregar sal y deja a reposar unos 20 minutos para quitar el sabor amargo que posee la berenjena. Cuese las papas en su punto. Corta el zapallo italiano, puerro, pimiento y deja a freír un momento con los trozos de berenjena. Luego agregar todo en un fuente y añadir salsa de tomate, queso de feta cortado en trozos, aceitunas, alcaparras, los condimentos y por último hierbas. Yo le agregué también a la fuente un par de tomates bien maduros. Mezcla. Luego agregar agua (que las verduras esten tapados con agua) y bastante aceite de oliva. Deja en 200 grados en el horno aproximadamente 45 minutos. Con cuidado que no se seque!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti