sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kevätkääryleitä / Rollitos de primavera



Olin lomailemassa muutaman viikon Intiassa, josta tarttuikin mukaan ihania reseptejä ja mausteita. Niitä onkin pakko päästä kokeilemaan jossakin vaiheessa. Mutta nyt ihan muuta kuin intialaista ruokaa, tein kevätkääryleitä!

Estuve un par de semanas en India donde encontré recetas muy buenas de comida vegetariana y especies. En algún momento voy a postearlas. Pero ahora algo más que comida vegetarina indú, preparé rollitos de primavera!

paprika / pimenton
purjoa / puerro
herkkusieniä / champiñones
raastettua inkivääriä / jengibre rallado
50 g pavunituja / raíces
öljyä / aceite
suolaa / sal
punaista currytahnaa / pasta de curry roja o chili
2 tl seesaminöljyä / 2 cucharitas de aceite sésamo
1/2 pkt filotaikinaa tai riisipaperia / medio paquete de maza filo o papel de arroz

Pilko paprika, purjo ja herkkusienet. Kypsennä vihannekset ja raastettu inkivääri öljyssä ja lisää currytahna, pavunidut ja suola. Jos käytät filotaikinaa, niin leikkaa filolevyt ja anna vihannesten jäähtyä sillä aikaa. Lisää jäähtyneiden vihannesten joukkoon hieman suolaa ja seesaminöljyä mausteeksi. Lisää noin lusikallinen täytettä taikinalevyn päähän, taita reunat ja rullaa kääröiksi. Sivele rullat öljyllä ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Cortar el pimenton, cebollín y los champiñones. Freír las verduras y jengibre rallado un poco en el aceite y luego agregar la pasta de curry/chili, los raíces y sal. Si ocupas masa de filo, corta las laminas y deja las verduras por mientras a enfriar. Añadir a las verduras un poco de sal y aceite de sésamo. Agregar una cuchara de relleno a la masa, doblar desde los lados y luego enrollarlos. Esparcir sobre los rollos aceite y luego freirlos a 200 grados unos 20 minutos. Si quieres también puedes freirlos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti