sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Munakoiso-parmesaanipaistos ja palsternakkasose / Berenjena con queso parmesano y puré de pastinaca



Munakoisopaistosta ei niin perinteisen perunamuussin kanssa, hyvää!
Berenjena al horno con puré de pastinaca, muy deliciosa!

1 munakoiso / berenjena
1 kesäkurpitsa / zapallo italiano
2 punasipulia / cebollas rojas
tomaattimurskaa / salsa de tomate
valkosipulia / ajo
basilikaa / alhabaca
rosmariinia / romero
mustapippuria / pimienta negra
parmesaania / queso parmesano

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja jätä viipaleet itkemään noin puoleksi tunniksi. Leikkaa myös kesäkurpitsa pituussuunnassa viipaleiksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä, lisää päälle tomaattimurska ja mausteet. Kuivaa munakoisoviipaleet, paista niitä hetki öljyssä kesäkurpitsaviipaleiden kanssa. Asettele kerros munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita vuoan pohjalle, päälle kerros tomaattikastiketta, parmesaanilastuja ja basilikanlehtiä. Jatka kerroksia, jätä päällimmäiseksi kerros tomaattikastiketta. Päälle vielä kunnon loraus oliiviöljyä ja hauduta uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Cortar la berenjena en rodajas, agregar sal y dejar los trozos a reposar 20-30 minutos para quitarles el sabor amargo que posee la berenjena. Ahora el zapallo italiano también cortalo en rodajas. Freír un momento las cebollas y el ajo cortado en cubitos, luego agregar la salsa de tomate y los condimentos. Luego secar con un papel los trozos de berenjena ya que desprende un liquido. Freir los trozos de berenjena y zapallo italiano un momento y luego agregar a la fuente una capa de berenjena y zapallo italiano. Luego agregas salsa de tomate, algunas hojas de alhabaca y queso parmesano. Repite este último procedimiento y dejas que la última capa sea de salsa de tomate. Añadir abundante aceite de oliva y dejar 30 minutos en 180 grados en el horno.


Palsternakkasose / puré de pastinaca

2 palsternakkaa / pastinacas
5 peruna / papas
100g maustamatonta tuorejuustoa / queso fresco sabor natural
suolaa / sal
persiljaa / perejil

Kuori palsternakat ja perunat, leikkaa ne pieniksi paloiksi ja keitä kypsiksi. Soseuta perunat ja palsternakat, lisää joukkoon tuorejuustoa, suolaa ja persiljaa.

Pelar las pastinacas y papas, cortarlas en trozos pequeños y cocerlas. Moler las pastinacas y papas, añadir queso, sal y perejil.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti