keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Porkkanasämpylät / Pancitos de zanahoria



Leipä oli loppu, eikä yhtään huvittanut lähteä kauppaan, joten tein näitä aina niin hyviä porkkanasämpylöitä (mulla on vieläkin pari kiloa oman palstan porkkanoita).

Se acabó el pan y no me dieron ganas de ir a comprar asi que preparé estos pancitos de zanahoria (todavía me quedan un par de kilos de zanahoria de mi huerta).

5 dl vettä / 5 dl agua
30 g hiivaa / 50 g de levadura
2 rkl öljyä / 2 cucharas de aceite
1 rkl siirappia / 1 cuchara de miel de caña
suolaa / sal
8-9 dl sämpyläjauhoja / 8-9 dl de harina integral
2-3 dl vehnäleseitä / 2-3 dl de salvado
3-4 isoa porkkanaa raastettuna / 3-4 zanahorias grandes ralladas

Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi, öljy ja porkkanaraaste. Lisää pikkuhiljaa vaivaten sämpyläjauhot ja leseet. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Pyörittele sämpylät ja anna niiden kohota vielä n. 10 minuuttia pellillä liinan alla. Sämpylöitten päälle voit ripotella esim. kurpitsansiemeniä. Paista noin 15 minuuttia 220 asteessa. Parhaimpia lämpiminä!

Disolver la levadura en agua tibia. Luego añadir sal, aceite, miel de caña y zanahoria rallada. De poco a poco agregar la harina y el salvado amasando. Dejar la masa reposar cubierta 30 minutos y volver a amasar. Cortar la masa en pedazos y amasar en pequeños pancitos. Dejar 15 minutos a 220 grados. Mejor comerlos recién salidos del horno!

3 kommenttia:

  1. Exquisita!!! me encantó la receta y la página.
    Abrazos desde Chile.

    VastaaPoista
  2. Gracias Mouji! Qué bueno que te gustó, voy a intentar a acutalizarla a menudo. Abrazos!

    VastaaPoista
  3. No mutta, porkkanasämpylöitä! Nam.
    Joskus pitää itsekin nähdä vaivaa ja tehdä.
    -Riitta

    VastaaPoista