lauantai 18. syyskuuta 2010

Chileläiset kasvispiirakat / Empanadas vegetarianas


Chilen itsenäisyyspäivän kunniaksi tein chileläisiä kasvispiirakoita, empanadas. Perinteisesti piirakoiden sisällä on liha- tai juustotäyte, mutta näissä tekemissäni kasvisversioissa on täytteenä joko herkkusieniä tai soijarouhetta. Maistuu hyvälle chileläisen punaviinin ja salaatin kanssa!

Para celebrar el 18 de septiembre, independencia de Chile, preparé empanadas vegetarianas de dos tipos. Unas con champiñones y las otras con carne de soya. Las serví con chancho en piedra y vino tinto chileno (Carmenere), salud y feliz dieciocho!

Taikina / Masa:

4 dl täysjyväjauhoja / 4 decilitros de harina integral
2 tl leivinjauhetta / 2 cucharaditas de polvo de hornear
suolaa / sal
200 g sulatettua margariinia / 200 g de margarina retida
1 dl lämmintä maitoa / 1 decilitro de leche tibia
0,5 dl lämmintä vettä / medio decilitro de agua tibia

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhojen joukkoon sulatettu margariini ja vaivaa. Lisää joukkoon maito ja vesi ja vaivaa taikinaa kunnolla. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia. Tämän jälkeen kauli taikinasta halkaisijaltaan n. 15-20 cm kokoisia lettuja.

Mezcle la harina, los polvos de hornear y la sal. Añade la margarina retida, leche y agua. Amasa bien y deja la masa a reposar unos 30 minutos. Luego saca trozos de masa y haz circulos amasandola de tamaño aprox. 15-20cm.

Herkkusienitäyte / El relleno de champiñones

herkkusieniä / champiñones
2 sipulia / 2 cebollas
valkosipulia / ajo
maissia / choclo
mustia oliiveja / aceitunas negras
suolaa / sal
vähän chilijauhetta / merquen
mustapippuria / pimienta negra
oreganoa / orégano

Pilko sipulit, herkkusienet ja kuullota niitä. Lisää joukkoon mausteet ja lopuksi oliivit.

Corta las cebollas, los champiñones y deja a cocer un momento. Agrega los condimentos a a final las aceitunas.

Soijarouhetäyte / El relleno de carne de soya

1,5 dl soijarouhetta / 1 decilitro de carne de soya
pari sipulia / 2 cebollas
valkosipulia / ajo
punainen paprika / pimienta roja
mustia oliiveja / aceitunas negras
suolaa / sal
oreganoa / orégano
chilijauhetta / merquen
jeera / comino

Keitä soijarouhetta vedessä, johon on lisätty suolaa. Pilko sipulit, valkosipuli, paprika. Kuullota, lisää mausteet ja lopuksi oliivit.

Deja el carne de soya a cocer unos minutos en agua con sal. Corta las cebollas, ajo, pimienta roja y agrega los condimentos y las aceitunas.


Lisää täyte ja halutessasi juustoraastetta keskelle lettuja ja sulje ne (sulkiessa kannattaa kostuttaa sormella sulkemiskohta, jotta piirakat pysyvät kiinni uunissa). Paista 200 asteessa noin 20 min.
Agrega el relleno en la empanada, moja el borde de la masa (para que las empanadas no se abran en el horno) y dobla los bordes.

2 kommenttia:

  1. Muy ricas las recetas Sanna! Con Anita estuvimos revisándolas y nos dio mucha hambre, vamos a probar alguna y te contamos como nos fue.
    Saludos desde Suiza,
    Nicolás.

    VastaaPoista