lauantai 11. syyskuuta 2010

Falafel



Mainiota lauantairuokaa, falafeleja! Söimme pyöryköitä salaatin, munakoisotahnan ja porkkanoiden kanssa. Nam, vaikka itse sanonkin..

Falafel es un plato típico de la cocina árabe y esta receta es especial para prepararla el fin de semana. Lo serví con ensalada, salsa de berenjena y zanahorias cocidas. Ñam..

400g keitettyjä kikherneitä / 400g de garbanzos ya cocinados
2 sipulia / 2 cebollas
valkosipulia / ajo
nippu persiljaa / perejil
jauhettua korianteria / cilantro
suolaa / sal
pippuria /pimienta
cayennepippuria / pimienta roja o de cayena
muutama tippa seesamiöljyä (ei pakollinen) / unas gotas de aceite de sesamo (no obligatorio)
1-2 dl täysjyväruisjauhoja / 1-2 dl de harina integral
öljyä / aceite

Soseuta keitetyt kikherneet tehosekoittimessa, lisää joukkoon pieneksi pilkotut sipulit, valkosipulit. Jos käytät tuoretta persiljaa, niin leikkaa lehdet pieneksi ja lisää kikherneitten joukkoon. Lisää mausteet sekaan ja sekoita uudelleen tehosekoittimessa massaksi. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi käsin. Anna seistä jääkaapissa noin puoli tuntia. Tämän jälkeen pyörittele taikinasta pieniä pyöreitä (tai littanoita) pullia ja paista kuumassa kasvisöljyssä. HUOM! Öljyn täytyy olla kuumaa ja taikinaan kannattaa laittaa jauhoja, muuten falafelit hajoavat kattilaan..

Moler los garbanzos cocinados en la licuadora, agregar la cebolla, ajo y perejil picado y moler de nuevo. Añadir el cilantro, sal, pimienta, pimienta roja, las gotas de aceite de sesamo y moler con la licuadora. Agregar un poco de harina a la masa y dejarla 30 minutos en el refrigerador. Luego moldear bolitas pequeñas y freír en aceite bien caliente.

Munakoisotahna / salsa de berenjena

munakoiso / berenjena
valkosipulia / ajo
2-3 isoa tomaattia / 2-3 grandes tomates
tuoretta korianteria / cilantro fresco
tuoretta persiljaa / perejil fresco
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta
oliiviöljyä / aceite de oliva

Halkaise munakoiso ja paista sitä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Leikkaa tomaatit, korianteri ja persilja pieniksi ja lisää joukkoon paistettu munakoiso. Soseuta tehosekoittimella ja lisää loput mausteista. Tarjoile esimerkiksi falafelin kanssa!

Corta la berenjena en dos pedazos y deja 30 minutos en 200 grados en el horno. Corta los tomates, cilantro, perejil y agrega la berenjena cocida. Moler en la licuadora y agregar sal, pimienta y aceite de oliva. Servir por ejemplo con falafel!

5 kommenttia:

  1. Se ve super rico! voy a seguir tu receta :)

    VastaaPoista
  2. ñami ñami!
    se ven muy buenas las recetas
    intentaré hacer falafel el fin de semana
    a propósito una pregunta: en la medida de harina ¿qué significa dl? (es que sólo conozco las chilensis)
    abrazos para los dos,
    paz

    VastaaPoista
  3. Hola! Que bueno que me dijiste lo del dl, se me había olvidado a ponerlo en español!! :D Significa decilitro. Un abrazo y gracias por tu comentario.

    VastaaPoista
  4. hola una duda ¿en medida casera cuanto seria un decilitro?

    VastaaPoista
  5. hola, un decilitro es equivalente a una taza pequeña.

    VastaaPoista