sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Munakoisoa yrteillä / Berenjena con hierbas



Jos on sinulla on aikaa, niin munakoisosta saa myös marinoimalla yön yli vaikka mitä herkkuja. Tällä kertaa tein erittäin yksinkertaisista aineksista yrttimarinoitua munakoisoa, jonka annoin olla maustumassa jääkaapissa vuorokauden yli. Tarjoilin munakoisoja leivän, juuston ja valkoviinin kanssa.

Si tienes tiempo puedes preparar cosas exquisitas de berenjena con diferentes hierbas dejándola un tiempo en el frio. Esta vez preparé berenjena con pocas hierbas y la dejé una noche en el frigorífico. Exquisito! Luego la serví con pan, queso y vino blanco.

munakoiso /berejena
tuoretta persiljaa / perejil fresco
valkosipulia / ajo
mustapippuria /pimienta negra
oliiviöljyä / aceite de oliva
balsamiviinietikkaa / balsamico
suolaa / sal

Leikkaa munakoiso, ripottele palojen päälle suolaa ja anna munakoison itkettyä puolisen tuntia. Pyyhi itkettyneet munakoisot ja paahda niitä uunissa n. 15 minuuttia 200 asteessa. Leikkaa sillä aikaa valkosipulit ja persiljanippu pieneksi. Kun munakoisoviipaleet ovat paahtuneet, sekoita ne astiassa leikatun persiljan ja valkosipulin kanssa ja lisää loput mausteet. Anna maustua yön yli kylmässä. Ennen tarjoilua kokeilin vielä makua ja tällä kertaa lisäsin vähän suolaa.

Corta la berenjena, agrega sal y deja la berenjena cortada reposar unos treinta minutos para quitarle el sabor amargo. Luego seca con un papel los trozos de berenjena y dejalos al horno 20 minutos en 200 grados. Por mientras corta el perejil fresco y ajo. Cuando los trozos de berenjena están un poco tostados, sacalos del horno y mezclalos con perejil, ajo y los condimentos. Deja a reposar en el frio una noche. Antes de servir lo probé y agregué un poco más de sal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti