maanantai 10. lokakuuta 2011

Punajuuripihvejä / Bistec de beterragaEn ole erityinen punajuuren ystävä, mutta viime aikoina mm. sitruunainen punajuurisalaatti on maistunut erityisen hyvältä. Nyt päätin kokeilla perinteisten punajuuripihvien tekemistä. Pihveistä tuli hyviä, mutta aika suolaisia, koska laitoin niihin sinihomejuuston lisäksi myös suolaa..aika reilulla kädellä.

No he sido muy amiga de beterraga, pero últimamente he preparado varias veces una ensalada rica de beterraga con jugo de limón. Ahora preparé bistec de beterraga con puré de papas, el plato bastante tradicional en Finlandia. Los bistec salieron ricos pero la proxima vez sabré agregar menos sal porque el queso que le añadí a la masa es bastante salado.

5 keitettyä punajuurta / 5 beterragas cocidas
1 dl soijarouhetta / 1 tasa de carne de soya
porkkana / zanahoria
sipuli / cebolla
valkosipuli / ajo
sinihomejuustoa / queso roquefort
mustapippuria / pimenton negro
oliiviöljyä / aceite de olivo
jauhoja ( vehnä- ja korppujauhoja) / harina

Raasta keitetyt punajuuret ja porkkana. Keitä soijarouhetta vedessä, jossa on suolaa ja muita mausteita maun mukaan, kunnes vesi on imeytynyt rouheeseen. Sekoita punajuuri-porkkanaraasteen joukkoon kuutioiksi pilkottu sipuli, murskattu valkosipuli ja maustettu soijarouhe. Lisää sekaan mustapippuria, vähän suolaa ja öljyä. Sekoita massaan sinihomejuustoa maun mukaan ja lopuksi jauhoja yhteensä n. puolisen dl verran. Muotoile pihvit ja paista n. 220 asteessa puolisen tuntia tai kunnes pihvit näyttävät valmiilta. Pihvejä voi myös kääntää paistaessa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Ralla las beterragas cocidas y la zanahoria. Cuese la carne de soya unos minutos en agua con sal y otros condimentos a gusto y cuele el agua que no ha sido absorbido. Agrega a la beterraga y zanahoria la cebolla cortada en cubos pequeñas, el ajo y la carne de soya. Luego añade pimenton negro, un poco de sal, aceite, queso roquefort a gusto y a final mitad de tasa de harina. Luego forma bistecs y frielos en el horno treinta minutos en 220 grados o hasta que se ven listos.

1 kommentti: