lauantai 7. toukokuuta 2011
Linssipihvit / Bistec de lentejas
Yleensä teen vihreistä ja punaisista linsseistä erilaisia keittoja, mutta tällä kertaa kokeilin tehdä linssipihvejä. Nämäkin pihvit, kuten useimmat Cocinavegen resepteistä, ovat aika nopeita valmistaa! Ja niin, linssithän ovat täynnä kasvisproteiinia, kuituja ja taitaa niissä olla rautaakin. Muistathan, että punaisia linssejä ei tarvitse liottaa etukäteen kuten vihreitä ja punaiset kypsyvät vedessä vihreitä nopeammin. Pahoittelen kuvan laatua..
Usualmente preparo diferentes tipos de sopas de lentejas verdes o rojas, pero esta vez decidí cocinar bistec de lentejas. Son bastante rapidas de preparar como la mayoría de las comidas que salen publicados en Cocinavege. Como saben, las lentejas son buena fuente de proteína, fibra y si me acuerdo bien son ricas en hierro también. Acuérdate que no es necesario dejar mojando las lentejas rojas como las verdes hay que dejar y las rojas se cuecen más rapido que las verdes. Buen provecho!
3 dl punaisia linssejä / 3 tasas de lentejas rojas
3 perunaa / 3 papas
sipuli / cebolla
raastettua inkivääriä / jengibre rallado
persiljaa / perejil
tuoretta korianteria / cilantro fresco
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta negra
Huuhtele linssit ja keitä niitä vedessä (noin 2 dl vettä 1 dl linssejä kohden, punaisia linssejä ei tarvitse liottaa etukäteen kuten vihreitä) noin 10 minuuttia suolan kanssa, tai kunnes ne ovat kypsiä. Poista linsseistä vesi. Keitä perunat kypsiksi. Raasta inkivääriä, pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä pannulla öljyn kanssa. Soseuta perunat ja linssit sekoittimella ja lisää joukkoon sipuli-inkivääriseos, leikattu korianteri ja mausteita maun mukaan. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Enjuege las lentejas y cuecelas en agua (aprox. 2 tasas de agua por una tasa de lentejas) con sal 10 minutos o hasta que esten listas. Quitale el agua. Cuece las papas. Ralla jengibre, pica la cebolla en trozos pequeños y luego deja a freir un poco la cebolla con jengibre en sartén con aceite. Muele las papas y las lentejas en la licuadora y agrega el cilantro picado y los condimentos. Luego forma bistecs y deja en el horno entre 15 y 20 minutos en 200 grados.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti