torstai 26. toukokuuta 2011

Couscousia ja halloumi-juustoa / Couscous con queso halloum


Viikonloppuna järjestin juhlat, joissa tarjosin välimerellistä ruokaa, mm. durumvehnästä tehtyä couscousia ja lampaan- ja vuodenmaitoseoksesta tehtyä halloumi-juustoa. Huuhtelen yleensä aina halloumi-juuston ennen valmistusta, koska muuten se on aika suolaista.

El fin de semana tuve una fiesta en casa y ofrecí a las visitas comida de la cocina mediterránea, entre otros couscous, el cual está hecho a base de sémola en trigo y queso halloum hecho de leche de oveja y cabra. El queso tiene sabor muy muy salado, entonces les recomiendo lavarla antes de freírla.

3 dl couscousia / 3 tasas de couscous
suolaa / sal
oliiviöljyä / aceite de oliva
punasipuli / cebolla roja
punainen paprika / pimiento rojo
parsakaali / brócoli
mustia oliiveja / aceitunas negras
kurkkua / pepino
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä / sun dried tomatoes en aceite (no sé como se llaman en español, pero son tomates secos en aceite de oliva)
tuoretta persiljaa / perejil fresco
tuoretta minttua / menta fresca

Valmista couscous paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan suolassa ja öljyssä. Keitä parsakaali kypsäksi, pilko sipuli, paprika ja kurkku kuutioiksi. Silppua persilja ja minttu. Lisää parsakaalin palat, sipulit, paprika, kurkku, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliivit couscousin sekaan ja sekoita. Lisää lopussa yrtit, hieman suolaa, mustapippuria ja loraus oliiviöljyä!

Pon a hervir 3 tasas de agua con sal, cuando el agua este hirviendo, añade 3 tasas de couscous. Tapa la olla y sacala de la cocina y deja el couscous a reposar 15-20 minutos. Mientras el brócoli está hirviendo en agua, pica la cebolla, pimiento y pepino en cubitos. Corta el perejil y menta. Luego agrega aceite al couscous y revuelve. Agrega al couscous los cubitos de cebolla, pimiento, pepino, los tomates secos y las aceitunas. Al final agrega perejil, menta, un poco de sal, pimienta negra y aceite de oliva.



Huuhtele halloumi, leikkaa se tikuiksi ja paista pannulla öljyssä. Asettele tarjoiluastialle, päälle hieman pippuria ja granaattiomenan siemeniä.

Lava el queso un poquito y córtala en palillos. Freír los palillos en aceite. Luego servir el queso con semillas de granada y agrega un poco de pimienta negra.

2 kommenttia:

  1. La segunda foto no es cuscus pero parece riquísima, qué es??

    VastaaPoista