maanantai 25. huhtikuuta 2011

Parsa-kesäkurpitsakeitto / Sopa de espárragos y zapallo italiano


CocinaVege ei ole kuollut ja kuopattu, vaikka hiljaista onkin nyt viimeiset kuukaudet olleet. Kevät on tullut tälle pallonpuoliskolle ja niinpä teinkin kevyttä ja keväistä keittoa!

CocinaVege no se ha muerto aunque no he publicado nada en meses por las circunstancias. La primavera ha llegado a este hemisferio y por eso preparé esta sopita primaveral.

10 vihreää parsaa / 10 espárragos verdes
kesäkurpitsa / zapallo italiano
2 perunaa / 2 papas
suolaa / sal
mustapippuria / pimenton negra
2 dl ruokakermaa / 2 tasas de crema

Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Keitä vedessä. Keitä perunat puolikypsiksi, lisää joukkoon kesäkurpitsan palat ja keitä kunnes molemmat ovat kypsiä. Lisää joukkoon kypsät parsat (kannattaa paloitella, jos monitoimikoneesi ei ole supertehokas) ja soseuta sauvasekoittimella tms. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä lisää lopussa ruokakermaa. Tarjoile paahdettujen auringonkukansiementen kanssa.

Lava los espárragos, corta las partes duras de las raíces y pela las tallos. Deja a cocer en agua. Pelar las papas y cocerlas con trozos de zapallo italiano. Luego agregar los espárragos (vale la pena de picar los esparragos en trozos si tu liquadora no es super eficiente) y moler las papas, el zapallo italiano y los espárragos con liquadora, añadirle sal, pimenton negra y crema. Servir con semillas tostadas de girasol.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti