tiistai 17. helmikuuta 2015

Chimichurri-kastike / salsa chimichurri


Nyt kun kamera taas toimii, niin pääsen päivittämään Cocinavegeä. Tässäpä helppo, käsittääkseni argentiinalainen chimichurri-kastike, joka toimii mainiosti tofun tai seitanin kanssa! Kastikkeen maku paranee kun teet sen edellisenä päivänä, tai annat sen seisoa ainakin muutaman tunnin kylmässä. Chimichurristakin on monenlaisia versioita, tässä siis yksi niistä..

Ahora que mi camera funciona de nuevo, es tiempo de subir recetas y fotos a Cocinavege. Aquí les tengo salsa chimichurri, origen argentino si he entendido bien, funciona super bien con tofu o con seitán! Lo ideal es prepararlo el día anterior o por lo menos dejar a reposar unas horas en el frio. Existen varios tipos de chimichurri y aqui tienen uno..

persiljaa nippu / perejil
pari valkosipulinkynttä / un par de dientes de ajo
chiliä / ají (chili)
oreganoa / oregano
timjamia / tomillo
Mustapippuria / pimienta negra
desi oliiviöljyä /  1 desilitro aceite de oliva
suolaa / sal
puoli desiä viinietikkaa/ 0,5 desilitro de vinagre
puoli desiä vettä / 0,5 desilitro de agua

Silppua persilja, pilko valkosipulit pieneksi, samoin chili. Sekoita ensin yhteen chili, oregano ja valkosipuli. Lisää sitten joukkoon tuore persiljasilppu, timjamia, mustapippuria ja suolaa. Lopussa lisää öljy, vesi ja viinietikka. Tarkoituksena on, että seos on hyvin nestemäistä, joten lisää öljyä tai viinietikkaa tarvittaessa. Anna maustua kylmässä, mielellään useita tunteja.

Pica el perejil, los ajos y muele el ají. Primero mezcla ají, oregano y los ajos picados. Luego añade perejil, pimienta, tomillo y sal. Al final agrega aceite, vinagre, aceite y agua. Si chimichurri queda muy espeso, agrega aceite y vinagre. Deja a reposar en el frio varias horas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti