sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Maissipiirakkaa / Pastel de choclo


Chileläisistä "kesäruoista" lemppareitani ovat erilaiset maissista tehdyt ruoat, kuten maissinlehtiin käärityt humitakset ("humitas") tomaattisalaatin kanssa. Koska humitasten tekeminen tähän aikaan vuodesta on hankalaa kun tuoretta maissia ei löydy (ainakaan helposti), niin kokeilin tehdä maissipiirakkaa. En ole aikaisemmin tehnyt tätä pastel de choclo-nimistä ruokaa, mutta se onnistui ainakin omasta mielestäni oikein hyvin. Tämä on siis vegeversio, siihen alkuperäiseen tulee pohjaan joko jauhelihaa tai kanaa.

De las comidas chilenas del verano mis favoritas son las comidas hechas en base de choclo, como las humitas con ensalada de tomate. En esta epoca del año en el hemisferio norte es dificil conseguir maiz fresco o con las hojas, entonces es complicado preparar humitas y por eso decidí a preparar pastel de choclo. No lo he preparado antes, pero pienso que me resultó bastante delicioso. Esta es la versión vegetariano del pastel de choclo.


n. 0,5 kg maissia / medio kilo de choclo
vähän maitoa / un poco de leche
suolaa / sal
voita / mantequilla
soijarouhetta / carne de soya
sipulia / cebolla
valkosipulia / ajo
mustapippuria / pimienta
jauhettua kuminaa / comino
basilikaa / albahaca
aurinkokuivattuja tomaatteja / tomates secos
oliiveja/ aceitunas

Keitä soijarouhetta muutama minuutti niukassa vedessä (varo ettei vettä ole liikaa, jotta rouhe ei jää vetiseksi), johon olet lisännyt suolaa ja mustapippuria. Kuullota sipulikuutioita ja valkosipulia ja lisää ne oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa keitetyn soijarouheen joukkoon. Usein soijarouheosiossa on myös rusinoita, mutta koska en itse pidä rusinoista ruoassa, niin jätin ne tästä pois. Valmista nyt "maissipäällyste". Keitä maisseja hetken aikaa suolavedessä. Tee sauvasekoittimella maissista sosetta ja lisää vähän maitoa ja nokare voita soseen joukkoon, sekoita. Älä lisää liikaa sekaan maitoa, maissisose ei saa olla liian nestemäistä. Laita uunivuoan pohjalle soijarouheseos ja tämän päälle maissisose kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Cuece la carne de soya en agua con sal unos minuts (ten cuidado no cocerla con demasiado agua para que la carne de soya no quede aguada). Frie la cebolla y ajo. Luego mezcla los tomates, aceitunas, cebollas y ajo con carne de soya y agrega los condimentos. No le agregue pasas al pastel de choclo porque no me gustan las pasas en las comidas. Ahora puedes preparar el choclo. Cuece el choclo con agua y sal. Luego muele el choclo con licuadora, agrega un poco de leche, manteguilla y si necesario un poco de sal. Revuelve. Agrega una capa de carne de soya y luego una capa de pure de choclo al fuente. Cuece 15-20 minutos en 200 grados. Sirve con ensalada de tomates.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti