sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Bataattikeitto / Sopa de camote (papa dulce)



Jatkan taas keitoilla, jotka maistuvat ainakin mulle näin kylminä marraskuun iltoina. Tein nyt aurinkoisen väristä bataattikeittoa, aika usein laitan sekaan myös tavallista perunaa ja porkkanaa, mutta tällä kertaa keitto on tehty vain bataatista ja purjosipulista. Hyvää ruokahalua! Ja toivottavasti tulee pian lunta, jotta tämä pimeä kausi jäisi mahdollisimman lyhyeksi..

Sigo con las recetas de sopas! Me gusta tomar sopas cuando afuera hace frio o está lloviendo como hoy. Esta vez preparé sopa de camote (papa dulce). Muchas veces le agrego a esta sopa un par de papas y también zanahoria, pero hoy la prepare de camote y puerro. Buen provecho! Ojalá nieva luego porque no me gusta esta oscuridad..

2-3 bataattia / 2 o 3 papa de dulce/camote
purjosipulia / puerro
valkosipulia / ajo
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta negra
2 dl soijakermaa (tai tavallista kermaa tai maitoa) / 2 tasas de crema de soya o crema normal o leche
loraus oliiviöljyä / unas gotas de aceite de olivo

Kuori bataatit, leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja keitä vedessä. Leikkaa purjosipuli ohuiksi renkaiksi. Lisää purjo bataattien joukkoon kiehumaan, kun bataattikuutiot ovat melkein kypsiä. Lopussa lisää joukkoon vähän valkosipulia, mausteita ja soseuta keitto. Lisää kerma ja loraus öljyä.

Pela los camotes, cortalos en cubos. Luego cuecelos en agua. Corta el puerro y agregalo al agua cuando los cubos de camote están casi listos. Añade un poco de ajo y los condimentos al agua y luego moler con licuadora. Agrega la crema, unas gotas de aceite y la sopa está lista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti