maanantai 9. elokuuta 2010

Tofusalaatti / Ensalada de tofu


Tässä kesäisen tofusalaatin resepti. Käytin salaattiin maustamatonta tofua, mutta kiireen sattuessa yrteillä maustettu tofu säästää aikaa! Tofu on meidän keittiössä paljon käytetty raaka-aine, mutta jälkiruokien valmistuksessa se on jäänyt vähemmälle huomiolle..Yleensä ostamme tofua ihan lähikaupasta, toisinaan taas Hämeentien aasialaisesta ruokakaupasta, jossa puoli kiloa kustantaa pari euroa. Joku tässä kommentoi, että ekologisesti ei ole kovin hyvä juttu tuoda tofua Kiinasta tms. kaukaa, vaan parempi olisi ostaa tofua, jonka soijapavut on tuotu Suomeen, mutta itse tofu on valmistettu täällä..mutta tässä nyt tämä resepti!

maustamatonta tofua 250 g

ja marinointiin:

soijakastiketta
mustapippuria
oliiviöljyä

jäävuorisalaattia
vihreitä oliiveja
punainen ja vihreä paprika
paahdettuja pinjansiemeniä

Annoin tofun marinoitua noin tunnin verran ja sitten paiston tofupalat pannulla. Sillä aikaa revin salaatin, pilkoin paprikat ja lisäsin joukkoon vihreitä oliiveja. Tofupalojen paiston jälkeen pinjansiemiä voi vielä paahtaa hieman pannulla jälkilämmössä. Kun kaikki ainekset on sekoitettu yhteen, lisäsin vielä lorauksen oliiviöljyä, tai kuten eräs ystävä luonnehti itse puristamaansa oliiviöljyä; nektaria!

/ Ensalada de tofu

Utilazamos bastante tofu en nuestra cocina por sus propiedades nutritivas, tiene proteina, vitamina B, calcio y fierro. Lo importante con tofu es dejarlo reposar con alguna salsa para que tenga sabor.

250 g tofu

Cortar el tofu en cubitos y dejar reposando durante 30 minutos en salsa de soja con aceite de oliva y pimienta.

lechuga
aceitunas verdes
pimenton rojo y verde
semillas de piñon tostada (no sé cómo se llaman estas semillas en español, en inglés son pine kernel)

Dejar freir el tofu y cortar la lechuga y pimentones. Después de haber frito el tofu añadir a la ensalada. Una vez que hayas apagado el fuego puedes tostar las semillas (sólo un par de minutos hasta que esten doradas). Luego añadir a la ensadala las aceitunas verdes y aceite de oliva.

1 kommentti:

  1. Increíble!! super rica esta receta :) saludos

    VastaaPoista