lauantai 14. elokuuta 2010

Kantarellipiiras / tarta de setas



Tulipa ostettuja muutama litra kantarelleja torilta! Tein kantarellipiirasta ja riittihän niistä myös perinteiseen kantarellikastikkeeseenkin sieniä. Oma sienituntemukseni rajoittuu lähinnä kantarelleihin ja suppiksiin, ja vasta viime syksynä koin sitä sienestäjän löytämisen riemua kerätessä litroittain suppilovahveroita! Näin autottomana metsään lähteminen tuntuu vähän hankalalta, mutta katsotaan iskeekö tänäkin syksynä suppiskuume, jolloin autottomuus ei ole "ongelma"!! Lautasella näkyy kantarellipiiraan lisäksi myös munakoisoa ja oman palstan papuja, joiden reseptit tulevat myöhemmin..

Compré de la feria estas setas del bosque que en finés se llaman "kantarelli", pero puedes utilizar otras setas del bosque (cuidado que no sean venenosos..) o champiñones. En otoño aquí en Finlandia es muy común que las personas van al bosque a buscar setas. El otoño pasado yo también sentí la alegría de encontrar litros de un tipo de seta del bosque la cual es muy facil de preparar.

Pohja / masa:
2 dl (luomu)vehnäjauhoja / 2 dl de harina (orgánica)
1,5 dl vehnäleseitä / 1,5 dl de salvado
150 g margariinia / 150 g margarina
1 prk kermaviiliä / crema agria (o 1-2 cucharas de agua fria)

Täyte /relleno:
n. 1l kanttarelleja / un litro de setas
purjosipulia / cebollín
muutama valkosipulinkynsi / ajo
keltainen paprika / pimenton amarillo
sinihomejuustoa / queso azul
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta
tuoretta persiljaa / perejíl fresco
1 kananmuna / un huevo
maitoa jonkin verran / un dl de leche
juustoraastetta / queso rallado

Sekoita pohjan jauhot keskenään (tarvittaessa voi myös pohjaan laittaa vähän suolaa, mutta tässä täytteessä on aika paljon itsessään jo suolaa..) ja sekoita joukkoon pehmennyt margariini. Lopuksi lisää kermaviili ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 5-10 min. 200 asteessa (pohjaa kannattaa pistellä haarukalla). Paista sillä aikaa pannulla nopeasti purjosipuli, paprika, kanttarellit ja lopuksi lisää joukkoon pari muserrettua valkosipulinkynttä ja muutama nippu persiljaa. Laita täyte esipaistetun pohjan päälle, muserra päälle hieman sinihomejuustoa ja kananmuna-maitoseos. Päälle vielä juustoraastetta ja sitten 200 asteiseen uuniin n. 30 min.

Mezclar la harina con salvado y añadir la margarina (no muy dura) cortada en pequeños cubos. Con las manos revolver la mezcla de harina con margarina de manera que queden pequeños granos. Luego añadirle a la mezcla cucharas de agua fria para que quede como una masa. Mientras se prepara el relleno, se puede dejar la masa en la fuente adentro del horno unos 5 minutos a 200 grados. Cortar las setas, cebollín, pimienta y freírlos. Añadirle ajo y perejil. Dispersar el relleno y el queso azul cortado en cubitos sobre la masa. Revolver leche con huevo y un poco de sal en un bol y añadirlo encima de la tarta con queso rallado. Dejar la tarta unos 30 minutos en el horno a 200 grados. Serví esta tarta con berenjena (la receta de berenjena con tomate puedes encontrar aquí) y ensalada de porotos.

1 kommentti:

  1. Tatakin reseptia tuli kokeiltua ja vaikka en hirveasti sienista perusta, piiras oli eri herkullinen :) Oli myos eri paljon talouden miespuolisenkin edustajan mieleen.
    Kiitos Sanna!

    VastaaPoista