maanantai 30. elokuuta 2010

Munakoisoa ja tomaattia / Berenjena con tomate al horno



Löysin aivan ihanan Marja Lindforsin kirjan Taivaallinen munakoiso (WSOY 2009). Tämä resepti on sieltä hieman mukaillen tehty, toimii lisukkeena tai alkuruokana. Nam!

Esta entrada de berenjenas con tomate está basado en una receta que encontré en un libro maravilloso de Maria Lindfors. He modificado un poco la versión original según lo que tenía en la cocina. Puede ser acompañado con una tarta vegetariana, arroz, papas o bien como entrada!

Munakoiso / una berenjena
3-4 tomaaattia / 3 o 4 tomates
sipuli / cebolla
valkosipulia / ajo
persiljaa /perejil
minttua / ojas de menta
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta
oliiviöljyä / aceite de oliva

Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi, ripottele pinnalle vähän suolaa ja anna viipaleiden levätä hetki rauhassa. Sekoita pilkotut tomaatit, sipuli, valkosipulin kynnet, persilja ja minttu. Lisää joukkoon runsaasti oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Tämän jälkeen pyyhi munakoison päältä liika suola, aseta viipaleet uunivuokaan ja levitä päälle tomaatti-sipuliseos. Anna seoksen hautua uunissa noin 30 minuuttia 200 asteessa. Vuoka kannattaa peittää foliolla, jotta munakoisot eivät kärähdä.

Corta la berenjena en trozos largos, finos, agregas sal y dejas los trozos a reposar 20-30 minutos para quitarles el sabor amargo que posee la berenjena. Por mientras puedes cortar los tomates, cebolla, ajo, perejil y menta. Una vez cortados agregar aceite de oliva, sal y pimienta. Luego seca con un papel los trozos de berenjena ya que desprende un liquido. Ahora puedes añadirlos a una olla y poner encima la mezcla de tomate, cebolla etc. Dejalo más o menos 30 minutos en el horno a 200 grados. Te recomiendo cubrir la olla con papel folio para que no se queme la berenjena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti