sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Gazpacho!



Kesä on vihdoinkin tullut Suomeen ja lomani jatkuu! Kuumalla ilmalla tekee yleensä mieli syödä jotain kevyttä ja terveellistä, ja nyt tein gazpachoa. Valmistuksen aloitin jo eilen illalla, jotta maut ehtivät syventyä hyvin ja viimeisen silauksen tein juuri ennen tarjoilua. Tässä gazpachossa ei ole leipää, eikä vihreää paprikaa (sitä ei jääkaapista löytynyt..).

El verano ha llegado por fin a Finlandia y mis vacaciones siguen! Cuando hace calor dan ganas de comer algo liviano y sano y yo preparé gazpacho. Empezé a prepararlo ya anoche para que tenga sabor rico y más fuerte y los últimos detalles hize justo antes de servirlo. Este gazpacho no tiene pan ni pimiento verde (porque no tenía pimiento verde en la casa..).

puoli kiloa kypsiä tomaatteja / medio kilo de tomates bien maduros
sipuli / cebolla
punainen paprika / pimiento rojo
valkosipulia / ajo
kurkkua / pepino
basilikaa / albahaca
suolaa / sal
oliiviöljyä / aceite de oliva
pari lusikallista valkoviinietikkaa / un par de cucharas de vinagre de vino blanco

Murskasin tomaatit käsin (ilman valkoisia osia) ja lisäsin joukkoon pieneksi leikatut sipulit vihreiden varsien kanssa, valkosipulin, kurkun ja punaisen paprikan. Tämän jälkeen lisäsin sekaan oliiviöljyä aika reippaalla kädellä ja annoin seoksen olla jääkaapissa yön yli. Tänään, juuri ennen tarjoilua lisäsin joukkoon suolaa, pari lusikallista valkoviinietikkaa, tuoretta basilikaa ja sekoitin tehosekoittimella. Joidenkin mielestä gazpacho pitäisi vielä paseerata tämän jälkeen, mutta itse pidän gazpachosta tällaisenaan. Lopuksi lisäsin vielä vähän oliiviöljyä!

Trituré los tomates a mano (les quité las partes blancas) y corté luego las cebollas (con los verdes tallos), ajo, pepinos y pimiento rojo en cubitos chicos y los mezcle todos juntos con aceite de oliva. Luego dejé esta preparación una noche en el frio. Hoy, justo antes de pasar el gazpacho con licuadora y servirlo le agregué la sal, un par de cucharas de vinagre y ojas de albahaca fresca. Algunos quieren pasarlo por colador pero a mí me gusta gazpacho asi. Finalmente le agregue un poco más de aceite de oliva!


2 kommenttia:

  1. Hola saludos desde México me gustaría saber si usaste cebolletas o cebolla, gracias

    VastaaPoista
  2. Hola! Sii, preparé gazpacho con cebolletas y no con cebollas como había escrito allá! Gracias por tu comentario, que estes bien!

    VastaaPoista