Kesä on vihdoinkin tullut Suomeen ja lomani jatkuu! Kuumalla ilmalla tekee yleensä mieli syödä jotain kevyttä ja terveellistä, ja nyt tein gazpachoa. Valmistuksen aloitin jo eilen illalla, jotta maut ehtivät syventyä hyvin ja viimeisen silauksen tein juuri ennen tarjoilua. Tässä gazpachossa ei ole leipää, eikä vihreää paprikaa (sitä ei jääkaapista löytynyt..).
El verano ha llegado por fin a Finlandia y mis vacaciones siguen! Cuando hace calor dan ganas de comer algo liviano y sano y yo preparé gazpacho. Empezé a prepararlo ya anoche para que tenga sabor rico y más fuerte y los últimos detalles hize justo antes de servirlo. Este gazpacho no tiene pan ni pimiento verde (porque no tenía pimiento verde en la casa..).
puoli kiloa kypsiä tomaatteja / medio kilo de tomates bien maduros
sipuli / cebolla
punainen paprika / pimiento rojo
valkosipulia / ajo
kurkkua / pepino
basilikaa / albahaca
suolaa / sal
oliiviöljyä / aceite de oliva
pari lusikallista valkoviinietikkaa / un par de cucharas de vinagre de vino blanco
Murskasin tomaatit käsin (ilman valkoisia osia) ja lisäsin joukkoon pieneksi
leikatut sipulit vihreiden varsien kanssa, valkosipulin, kurkun ja punaisen
paprikan. Tämän jälkeen lisäsin sekaan oliiviöljyä aika reippaalla kädellä ja
annoin seoksen olla jääkaapissa yön yli. Tänään, juuri ennen tarjoilua lisäsin
joukkoon suolaa, pari lusikallista valkoviinietikkaa, tuoretta basilikaa ja
sekoitin tehosekoittimella. Joidenkin mielestä gazpacho pitäisi vielä paseerata
tämän jälkeen, mutta itse pidän gazpachosta tällaisenaan. Lopuksi lisäsin vielä vähän
oliiviöljyä!
Trituré los tomates a mano (les quité las partes blancas) y corté luego las cebollas (con
los verdes tallos), ajo, pepinos y pimiento rojo en cubitos chicos y los mezcle
todos juntos con aceite de oliva. Luego dejé esta preparación una noche en el
frio. Hoy, justo antes de pasar el gazpacho con licuadora y servirlo le agregué
la sal, un par de cucharas de vinagre y ojas de albahaca fresca. Algunos quieren pasarlo por colador pero a mí me gusta gazpacho asi. Finalmente le
agregue un poco más de aceite de oliva!
Hola saludos desde México me gustaría saber si usaste cebolletas o cebolla, gracias
VastaaPoistaHola! Sii, preparé gazpacho con cebolletas y no con cebollas como había escrito allá! Gracias por tu comentario, que estes bien!
VastaaPoista