maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kukkakaalimuhennosta ja perunoita / Guiso de coliflor con papas


Nyt taas kannattaa nauttia tuoreista vihanneksista! Ostin torilta kukkakaalia ja muita vihanneksia sekä tietenkin mansikoita. Tein tänään ruuaksi kukkakaalimuhennosta, jota tarjoilin uusien perunoiden kanssa, mutta muhennos käy hyvin myös riisin kanssa. Ja jälkkäriksi mansikoita!

Ahora es el tiempo de disfrutar verduras del verano. Fui al mercado y compré coliflor y otras verduras y obvio frutillas frescas. Preparé guiso de coliflor y lo serví papas nuevas (recien cosechadas) pero este guiso es rico con arroz también. Y para el postre, frutillas!

kukkakaalia / coliflor
sipulia / cebolla
valkosipulia / ajo
suolakurkkua / pepinillo
soijakermaa tai ruokakermaa / crema o crema de soya
suolaa / sal
persiljaa / perejil
sitruunapippuria / pimienta con limón

Keitä kukkakaali. Pilko sipulit pieneksi ja kuullota niitä pannulla. Lisää joukkoon kukkakaali, kuutioitu suolakurkku, soijakermaa ja mausta maun mukaan. Yleensä käytän mustapippuria, mutta koska se oli nyt loppu, niin laitoin sekaan sitruunapippuria ja se kannatti. Sitruunapippuri toi muhennokseen jotenkin raikkaan maun! Anna hautua pienellä lämmöllä n. 15 minuuttia. Kuvassa näkyy myös tomaatti-avokaadosalaattia.

Cuece el coliflor. Corta la cebolla, y frie un poco. Agrega coliflor, ajo, pepinillo cortado en cubitos y crema. Añade condimentos y deja a cocer un rato a fuego lento unos 15 minutos. Por lo general uso pimienta negra pero esta vez se me había acabado y agregué pimienta con limón (condimento hecho con cáscara de limón y pimienta negra). Pimienta con limón le dío al guiso un sabor fresco, muy rico! En la foto se ve también ensalada de tomate con palta (aguacate).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti