sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Metsäsienikeittoa / Sopa de setas del bosque



Viime syksynä kerätyt sienet (kantarelleja, suppilovahveroita ja tatteja) alkavat olla kohta loppu, mutta vielä niitä riitti sienikeittoon. Ehkäpä teen vielä viimeisistä sienistä piirakkaa jonakin toisena viikonloppuna. En ole aikaisemmin ollut sienten ystävä, mutta makuaistikin kehittyy..

Las setas recolectadas y secadas del otoño pasada ya se me están acabando. Como hoy es un día nublado es especial para comer sopa y preparé esta deliciosa sopa de diferentes setas del bosque. Antes no me gustaban mucho las setas pero he desarrollado mi gusto :D

kuivattuja metsäsieniä / setas del bosque (secas)
2 sipulia / 2 cebollas
valkosipulia / ajo
pari desia vettä / un par de tasas de agua
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta negra
persiljaa / perejil
soijakermaa / crema de soya

Kuullota sipulikuutioita hetken öljyssä. Lisää kiehuvaan veteen kuivatut sienet, sipulikuutiot ja valkosipulia. Mausta, anna kiehoa pienellä lämmöllä. Lisää joukkoon lopussa soijakermaa.

Corta las cebollas en cubos y frielos un poco en aceite. Hierve agua y agrega las setas, cebollas y ajo. Añade los condimentos y deja a hervir a fuego lento. Agrega al final la crema de soya.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti