lauantai 11. lokakuuta 2014

Punajuuririsotto / Risotto de betarraga


Kaverini kehui löytäneensä todella hyvän punajuuririsoton reseptin, joten pakkohan sitä oli kokeilla! Ja todellakin, tämä hauskan värinen risotto yllätti maullaan, nam! Resepti on hieman mukailtu jääkaapin mukaan, koska en muistanut mitä kaikkia aineksia siihen alkuperäiseen punajuuri-risottoon tuli.

Mi amiga me mencionó haber encontrado una receta de risotto de betarraga, así que tuve que probarlo. Y cierto, este risotto de color bonito nos sorprendió, muy delicioso. No me acordé exactamente todos los ingredientes de la receta de mi amiga, pero igual salió rico. 

3 punajuurta / 3 betarragas
punasipuli / cebolla roja
valkosipuli / ajo
1,5dl valkoviiniä / 1,5 desilitros de vino blanco
3,5dl risottiriisiä / 3,5 desilitros de arroz de risotto
2,5dl soijakermaa / 2,5 dl de crema de soya
3dl kasvislientä / 3 dl de caldo vegetal
erilaisia juustoja raastettuna: parmesaania, mustaleimaa / diferentes quesos rallados: parmesano etc.
basilikaa / albahaca

Kuori ja raasta punajuuret, pilko sipulit. Valmista kasvisliemi ja pidä se kuumana koko risoton valmistuksen ajan. Kuullota sipulit voissa, lisää joukkoon riisit ja raastettu punajuuri. Kuullota muutama minuutti. Lisää viini, sekoita risottoa kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää hieman kasvislientä ja hämmennä "hellästi" kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jatka vuorotellen kerman ja kasvisliemen lisäämistä riisiin sekoitellen. Maista ja mikäli riisit tuntuvat sopivilta, lisää raastetut juustot ja anna hautua vielä hetken. Lisää lopussa tuoretta basilikaa.

Pela y ralla las betarragas, corta la cebolla y el ajo. Prepara el caldo vegetal en una olla y mantén el caldo hirviendo a fuego lento. Luego en un sartén grande cocina la cebolla y el ajo picado con mantequilla y agrega el arroz y betarraga rallada. Cocina un rato. Añade vino, revuelve y deja que el arroz absorbe el vino, luego añade un poco de caldo, revuelve y deja que absorbe el caldo. Agrega poco a poco la crema de soya, revuelve y sigue de esta manera hasta que el arroz este en su punto y bien cremoso. No dejes que el arroz se seque. Añade el queso rallado, remueve bien todo y deja a reposar un rato antes de servir. Yo le agregué también un poco de albahaca. Buen provecho!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti