keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Quinoa-hernerouhepyörykät /Albóndigas de quínoa y arveja


En ole aikaisemmin kokeillut quinoaa muuten kuin couscous- tyyppisenä lisukkeena salaateissa, mutta se toimii mainiosti myös kasvispyöryköissä. Tässäpä quinoa-hernerouhe-kesäkurpitsapyöryköitä resepti. Valmistin ne uunissa (kevyempi versio, hah!), mutta toinen vaihtoehto on paistaa ne pannulla runsaassa öljyssä. Kuten kuvasta näkyy, tarjoilin pyöryköitä tofusalaatin kanssa.

No había preparado antes albóndigas de quinoa, sino que habia comido quínoa solo en las ensaladas. Aqui les tengo la receta de albóndigas de quinoa con arvejas secas y zapallo italiano. Las cocí en el horno (la versión liviana, jaja!), pero la otra manera de cocerlas es en el aceite. Como se ve en la foto, serví las albóndigas con ensalada de tofu.

2 dl quinoaa / 2 tazas de quínoa
1 dl hernerouhetta / 1 taza de arvejas secas (molidas)
puolikas kesäkurpitsa / mitad de zapallo italiano
valkosipulia / ajo
punasipuli / cebolla morada
pari lusikallista korppujauhoa / un par de cucharas de pan rallado
kananmuna / huevo
ruohosipulia / cebollín
tilliä / eneldo
suolaa / sal
sitruunapippuria / pimienta con limón
loraus oliiviöljyä / gotas de aceite de oliva

Huuhtele quinoa hyvin ja keitä se joko suolalla tai kasvisliemellä maustetussa vedessä (4 dl). Anna hernerouheen turvota sillä aikaa kuumassa vedessä. Raasta kesäkurpitsa ja pilko sipulit pieniksi. Kun quinoa on kypsynyt ja hernerouhe turvonnut (noin 20 minuuttia), sekoita ne yhteen ja lisää sipulit, kesäkurpitsaraaste ja mausteet. Lopuksi lisää taikinaan loraus öljyä, kananmuna ja korppujauhot ja muotoile pyörykät. Anna kypsyä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes näyttävät valmiilta.

Lava la quínoa bien y ponla a hervir en una olla con agua y sal o un cubito de caldo verde (1 taza de quínoa por 2 tazas de agua). Por mientras deja las arvejas secas a reposar en agua caliente. Ralla el zapallo italiano, corta la cebolla morada y el ajo. Cuando quínoa está lista, mezcla la quinoa con arvejas molidas (quitale el agua si no se ha absorvido todo), zapallo italiano, cebolla, ajo y los condimentos. Al final agrega unas gotas de aceite de oliva, huevo y pan rallado y revuelve. Luego forma las albóndigas y cuecelas en 200 grados unos 15 minutos o hasta que se ven listas.


2 kommenttia:

 1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Etsiresepti
  http://www.etsiresepti.fi/

  VastaaPoista