torstai 30. lokakuuta 2014

Kookoslinssikeitto / sopa de lentejas y coco


Aivan ensiksi täytyy sanoa, että rakastan linssikeittoa mutta peruslinssikeittoonkin voi kyllästyä. Olen aikaisemmin tehnyt kurpitsalinssisoppaa (resepti löytyy Cocinavegestä), mutta nyt muutin reseptiä hieman ja hyvää tuli, nam!

Soy muy amiga de lentejas, me encanta la sopa de lentejas especialmente la encuentro genial en días de invierno. He preparado antes sopa de lentejas con calabaza y puedes encontrar la receta aca en CocinaVege. Esta vez cambié la receta un poco, y salio muy deliciosa!

myskikurpitsaa/ calabaza
2 dl vihreitä linssejä / 2 taza de lentejas verdes
2 dl kookosmaitoa / 2 taza de leche de coco
valkosipulia / ajo
inkivääriä / jengibre 
suolaa / sal
chilikastiketta / salsa de chili 
timjamia / tomillo

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele linssit ja laita ne kiehumaan veteen (lisää hieman suolaa) n. 15 min. Murskaa valkosipuli, raasta inkivääriä. Kun linssit ovat kypsyneet noin vartin lisää sekaan kurpitsan palat, valkosipuli, raastettu inkivääri ja suolaa. Anna kiehua kunnes kurpitsat ja linssit ovat kypsiä. Soseuta ja lisää kookosmaito, timjamia ja chilikastiketta maun mukaan. Lisää vettä jos keitto on liian paksua. Päälle vielä loraus oliiviöljyä.

Pela y corta la calabaza, quita las pepas. Lava las lentejas y deja a hervir en el agua con sal unos 15 minutos. Corta el ajo, ralla el jengibre. Agrega a la olla con lentejas los trozos de calabaza, ajo, jengibre rallado y sal. Cocina hasta que calabaza y lentejas estén cocidas. Pasa con la licuadora y agrega leche de coco, salsa de chili a gusto y tomillo. Añade un poco de agua si encuentras la sopa demasiada espesa. Al final unas gotas de aceite de oliva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti