lauantai 16. lokakuuta 2010

Seitania ja kasviksia / Seitán con verduras


Tein gluteiini- ja kikhernejauhoista möykyn seitania, joka muistuttaa paljon tofua. Se on proteiinipitoista ja useille kasvissyöjille liian lihaisan näköistä. Seitania saa myös valmiina, mutta jos on aikaa (kannattaa antaa olla yön marinadissa), niin sitä on ihan kiva tehdä itsekin ja kokeilla eri marinadeja. Tällä kertaa tein seitanista kiinalaistyyppistä pataruokaa kasviksien kanssa. Huom! Seitania voi tehdä myös vehnäjauhoista, mutta silloin sitä täytyy vaivata vuorotellen kylmässä ja lämpimässä vedessä.

Esta vez preparé gluten de trigo o también llamado seitán en japonés. Esta receta lleva harína de gluten y harina de garbanzos, pero se puede preparar con harina de trigo amasando y "lavando" en agua. Seitán es muy rico en proteína y parecido a tofu pero para muchos vegetarianos es demasiado parecido a la carne. Se puede comprar seitán listo en los supermercados pero si tienes tiempo (vale la pena dejar en salsa durante una noche) igual es entretenido prepararlo y probarlo con diferentes sabores. Esta vez lo preparé con verduras al estilo de comida china.

3 dl gluteiinijauhoja / 3 tazas de harina de gluten
1 dl kikhernejauhoja / 1 taza de harina de garbanzos
suolaa / sal
chiliä / ají
mustapippuria / pimentón negro
basilikaa / albahaca
noin 2 dl vettä / aprox. 2 tazas de agua
1 ruokalusikallinen puna- tai valkoviinietikkaa / una cuchara de vinagre
öljyä / aceite

keittämiseen / para cocer el gluten:
vettä / agua
soijakastiketta / salsa de soya

marinadi / salsa:

vettä / agua
taas soijakastiketta / de nuevo salsa de soya
valkosipulia / ajo
chiliä / ají



Sekoita jauhot ja mausteet. Yhdistä toisessa astiassa vesi, etikka, öljy ja soijakastike. Sekoite nesteet jauhojen sekaan ja vaivaa taikinaa noin kymmenisen minuuttia. Tämän jälkeen keitä seitania ainakin puolisen tuntia runsaassa vedessä, jossa on myös kunnolla soijakastiketta. Leikkaa valmis seitan paloiksi ja anna seistä marinadissa yön yli.

Mezcla las harinas y los condimentos. En otro envase mezcla el agua, vinagre, aceite y salsa de soya. Luego mezcla todo y amasas por lo menos diez minutos. Después cueces la masa en agua (la masa debe estar sumergida en agua) con salsa de soya media hora. Luego quita el agua y estará listo el seitán. Corta el seitán en pedazos y dejalo remojando en salsa durante una noche.

kasvikset / las verduras

herkkusieniä / champiñones
pari sipulia / un par de cebollas
valkosipulia / ajo
vihreitä papuja / porotos verdes
3 dl vettä ja 3 ruokalusikallaista maizenaa / agua con maizena
suolaa / sal
kuminaa / comino
mustapippuria / pimentón negro

Pilko herkkusienet, sipulit ja valkosipuli. Kuullota öljyssä ja lisää joukkoon vihreät pavut. Valmista kattilassa kastike ruskeasta Maizena suurusteesta ja lisää kastikkeeseen mausteet. Lisää lopussa kasvikset ja seitanin palat kastikkeeseen. Tarjoile riisin kanssa.

Corta los champiñones, las cebollas y ajo. En un sartén freir los champiñones, ajo y cebolla y luego agregar los porotos verdes cocidos. Por mientras prepara la salsa de Maizena y añadir los condimentos en la salsa, luego las verduras y trozos de gluten. Servirlo con arroz.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti