maanantai 16. syyskuuta 2013

Täytetyt tomaatit / tomates rellenos




Tämä kreikkalaisen keittiön herkku yllättää yksinkertaisuudessaan! Olen joskus maistanut aika mauttomia ja vetisiä täytettyjä tomaatteja, mutta kuten aina, salaisuus on maustamisessa. Tilliä ja suolaa ei siis kannata säästellä tomaattien maustamisessa. Tarjosin tomaattien kanssa feta-munkoisopaistosta.

Este plato exquisito de la cocina griega me sorprende con lo sencillo que es! He probado alguna vez tomates rellenos sin mucho sabor y aguados pero como siempre el secreto esta en los condimentos; eneldo y sal. Serví los tomates con berenjenas al horno con queso feta.

4 isoa kypsää tomaattia / 4 tomates grandes y maduros
1,5 dl riisiä / una y media taza de arroz
sipuli / cebolla
valkosipulia / ajo
tilliä / eneldo
suolaa / sal
mustapippuria / pimienta negra 
öljyä / aceite

Pese tomaatit hyvin, leikkaa kanta pois (älä heitä pois) ja koverra tomaatin sisus varovasti. Laita kattilaan hieman öljyä ja kuullota riisejä ja sipulikuutioita hetki öljyssä. Lisää riisien joukkoon tomaattien sisukset ja vettä, anna kiehua hiljaa ja lisää mausteet. Kun riisi on kypsää, täytä tomaatit sillä, lisää loraus oliiviöljyä, laita kannat tomaattien päälle ja paista uunissa 170 asteessa noin 15 minuuttia. Täytteeseen voi lisätä myös fetaa tai tofua!

Lava bien los tomates y corta la cabeza de los tomates (pero guárdalas) y quítales la pulpa y las semillas. Tueste un poquito el arroz y cubitos de cebolla con aceite en un sartén y luego agrega la pulpa de tomate y y los condimentos. Deja hervir a fuego lento. Cuando el arroz esté listo, rellena los tomates con arroz, añade unas gotitas de aceite de oliva y colócales las cabezas. Cuece los tomates en el horno a 170 grados unos 15 minutos. Al relleno se puede agregar queso feta o tofu también!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti