tiistai 20. elokuuta 2013

Kurpitsa-linssikeitto / sopa de calabaza y lentejas



Olen tehnyt kurpitsasta ruokaa aika harvoin, mutta nähdessäni lähikaupassa noita keltaisia palleroita, päätin tehdä helpointa mahdollista, eli keittoa. En käyttänyt tähän keittoon sitä "halloween" kurpitsaa, vaan sellaista kesäkurpitsan muotoista, nimeltään se taitaa olla butternut squash, myskikurpitsa. Jos jollakin on mielenkiintoisia kurpitsaresepetejä, ottaisin niitä mielelläni vastaan! :) 

He preparado muy pocas veces comidas con calabaza pero al ver esas bolitas amarillas en el super el otro día, decidí probar a preparar algo muy fácil, sopita. No ocupé esa calabaza tipico de "halloween" sino que esa que se parece a zapallo italiano. Me parece que se llama en inglés butternut squash, como se llamará en español? Si alguien tiene recetas interesantes de calabaza, yo encantada si me las mandan!

noin kilo kurpitsaa / mas o menos un kilo de calaba
desi punaisia linssejä / lentejas rojas
puolikas punaista paprikaa / mitad de pimenton rojo
sipulia / cebolla
valkosipulia /ajo
inkivääriä / jengibre
suolaa / sal
2 dl soijakermaa / 2 tazas de crema de soya
vettä / agua
persiljaa / perejil

Pilko kurpitsa, ripottele päälle suolaa ja öljyä, paahda n. 10 minuuttia uunissa, 170 asteessa. Pilko sipulit ja paprika, kuullota niitä kattilassa ja lisää sekaan huuhdotut linssit. Lisää muutama desi vettä, paahdetut kurpitsan palat ja mausteet. Anna hautua hilljaisella lämmöllä kunnes linssit on pehmeitä ja tämän jälkeen soseuta keitto. Lisää lopussa soijakerma ja tarvittaessa hieman vettä jos keitto on liian paksua. Anna hautua vielä hetki ja tarjoile esim. persiljan kanssa.

Corta la calabaza, tueste en el horno con un poco de sal y aceite en 170 grados unos 10 minutos. Corta el pimentón, cebolla y ajo, frielos en una olla y agrega las lentejas. Añade unas tasas de agua, la calabaza tostada en el horno y los condimentos. Deja a hervir un rato al fuego lento hasta que las lentejas están listas y luego muele la sopa con licuadora. Agrega a final la crema de soya y un poco de agua si la sopa es demasiada espesa. Deja a hervir todavía un rato y sirve la sopa con perejil.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti