maanantai 15. huhtikuuta 2013

Punajuuri-papupihvit / Bistec de betarraga y poroto


Maistoin joskus kaverini tekemiä vegepurilaisia, joiden välissä ollut hyvän makuinen pihvi oli tehty punajuuresta ja kidneypavuista. Kuten joskus aikaisemmin olen tainnut mainitakin, niin en ole ollut erityinen punajuuren ystävä, mutta nyt asia on toisin! Makuni kehittynee, hah. Noiden pihvien maistamisesta on jo aikaa, eikä resepti sattunut silloin mukaan, mutta sain kasaan maukkaita pihvejä myös näillä muutamilla ainesosilla.

Ostin pussillisen punajuuria pihvejä varten, mutta loppujen lopuksi tarvitsin niistä vain yhden, suht kookkaan kokoisen juuren raastettuna. Pihvien toinen tärkeä ainesosa on siis nämä munuaisen muotoiset kidneypavut, jotka muussasin tahnaksi. Pihvit paistuivat kypsiksi ja maistuivat hyviltä, vaikka kärähtivätkin hieman... :)

Probé hace tiempo atrás donde una amiga hamburguesas vegetarianas muy ricas de betarraga y porotos rojos. Fue ya hace tiempo atrás y no le pedí la receta pero estos bistec salieron muy ricos también.

Compre un kilo de betarraga para los bistecs pero al final ocupe sólo una betarraga rallada. Otro ingrediente importante son los porotos rojos, los cuales molí con licuadora. Freí los bistec y se me quemaron un poquito pero quedaron deliciosos.

iso punajuuri / betarraga grande
keitettyjä kidneypapuja / porotos rojos (frijoles)
sipuli / cebolla
puoli desiä soijajauhoja / mitad de taza de harina de soya
tilliä / eneldo
suolaa / sal
chiliä / aji
mustapippuria / pimienta negra
öljyä /aceite

Raasta punajuuri ja soseuta keitetyt kidneypavut tehosekoittimella. Lisää papumössön sekaan pieneksi pilkottu sipuli, punajuuriraaste, mausteet, soijajauhot ja sekoita. Lisää joukkoon loraus öljyä ja anna massan seisoa noin puolisen tuntia. Muotoile massasta pihvejä ja paista öljyssä. Tarjoile esim.  salaatin kanssa tai hampurilaisina!

Ralla la betarraga y pasa por licuadora los porotos rojos. Añade a los porotos molidos la cebolla cortada, betarraga rallada, los condimentos, harina de soya y revuelve. Agrega un poco de aceite y deja a reposar unos treinta minutos. Forma los bistecs y frielos con aceite. Puedes servir los bistecs con ensalada o preparar hamburguesas vegetarianos!
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti