keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Jälkiruokaa puolukasta! Postre de arándano rojo!


Tein jälkiruoaksi marjapuuroa tai vispipuuroksi sitä kai yleisimmin kutsutaan. Se on hyvää sellaisenaan tai esim. maustamattoman jugurtin kanssa. Ohjeen otin mannasuurimopaketin (Myllyn Paras) kyljestä. Ai niin, jos sulla ei nyt sattumoisin ole puolukoita, niin tämän puuron voi tehdä myös puolukka-, mustaherukka- tai punaherukkamehusta (silloin mehu korvaa veden).

Este postre finlandés es rico así no más o con yogur natural o con leche. La receta es del paquete de sémola (marca Myllyn Paras). Y si no tienes arándanos rojos puedes preparar este postre con jugo de arándano, grosella negra o de jugo de grosella roja (entonces reemplazas el agua con jugo).

8 dl vettä / 8 tazas de agua
4 dl puolukoita tai muutama desi puolukkasurvosta / 4 tazas de arándano rojo
puoli desiä sokeria / media taza de azucar
hieman suolaa / un poquito de sal 
noin desi mannasuurimoita / una taza de sémola

Keitä vesi ja lisää puolukat kiehuvaan veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia, lisää sokeri, hieman suolaa ja mannasuurimot hyvin sekoittaen. Anna kiehua vielä kymmenisen minuuttia ja sekoittele välillä. Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Ps. kun lisäät kattilaan mannasuurimot, niin muista sekoittaa hyvin, jotta suurimot eivät jää paakuksi kattilan pohjalle..

Hierve agua, luego agrega los arándanos rojos al agua y deja a hervir unos 15 minutos. Añade azucar, un poquito de sal y sémola revolviendo bien. Deja al fuego lento unos 10 minutos y revuelve de vez en cuando. Deja a enfriar y luego pasa con licuadora para que quede cremosa con burbujas.

Pd. cuando añades sémola, acuerdate revolver constantemente para que la sémola no se forme grumos.. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti